Stačí polhodina a prvý chod je hotový
Keď nemáte vôbec čas a máte naozaj chuť na polievku, tento recept je pre vás. Stačí polhodina a prvý chod je hotový.
Ak do polievky pridáte ryžu, bude hustá a výdatná.
Recept
Ingrediencie:
- prírodný tuniak v konzerve 190 g
- zemiaky 2 ks.
- ryža 2 PL.
- voda 1,5 litra
- cibuľa 1 ks.
- mrkva 1 ks.
- paradajka 1 ks
- Korenie na zeleninu a bylinky
- rastlinný olej 2 PL.
- soľ
- bylinky (kôpor, petržlenová vňať
Príprava:
- Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Ryžu prepláchnite, kým nie je priehľadná.
- Zemiaky a ryžu vložte do vriacej vody a varte 10-15 minút (v prípade potreby odoberte penu).
- Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Nakrájajte cibuľu, paradajky na malé kocky a mrkvu na slamky.
- Na panvici s rastlinným olejom osmažte cibuľu a mrkvu do mäkka, pridajte paradajky a smažte ďalšie dve minúty.
- Osmaženú zeleninu pridajte k zemiakom a ryži, potom pridajte tuniaka, korenie, soľ a varte päť minút. Nakoniec pridajte bylinky a varte ešte minútu.
- Polievku podávajte ihneď po uvarení.
Konzervovaného tuniaka môžete použiť aj v oleji, len polievka bude tučnejšia.
