Konzervovaná polievka z tuniaka s ryžou a paradajkami: jednoduchý recept

Stačí polhodina a prvý chod je hotový

Keď nemáte vôbec čas a máte naozaj chuť na polievku, tento recept je pre vás. Stačí polhodina a prvý chod je hotový.

Ak do polievky pridáte ryžu, bude hustá a výdatná.

Recept

Ingrediencie:

  • prírodný tuniak v konzerve 190 g
  • zemiaky 2 ks.
  • ryža 2 PL.
  • voda 1,5 litra
  • cibuľa 1 ks.
  • mrkva 1 ks.
  • paradajka 1 ks
  • Korenie na zeleninu a bylinky
  • rastlinný olej 2 PL.
  • soľ
  • bylinky (kôpor, petržlenová vňať

Príprava:

  1. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  2. Ryžu prepláchnite, kým nie je priehľadná.
  3. Zemiaky a ryžu vložte do vriacej vody a varte 10-15 minút (v prípade potreby odoberte penu).
  4. Ošúpeme cibuľu a mrkvu. Nakrájajte cibuľu, paradajky na malé kocky a mrkvu na slamky.
  5. Na panvici s rastlinným olejom osmažte cibuľu a mrkvu do mäkka, pridajte paradajky a smažte ďalšie dve minúty.
  6. Osmaženú zeleninu pridajte k zemiakom a ryži, potom pridajte tuniaka, korenie, soľ a varte päť minút. Nakoniec pridajte bylinky a varte ešte minútu.
  7. Polievku podávajte ihneď po uvarení.

Konzervovaného tuniaka môžete použiť aj v oleji, len polievka bude tučnejšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život