Chuť kotliet vás určite poteší
Kotleta na kyjevský spôsob je klasickým ukrajinským jedlom. Spája jemné mäso s bohatou maslovou chuťou a ľahko sa stane hlavným jedlom každého obeda alebo večere. Informuje o tom agentúra RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na kotlety na kyjevský spôsob so zemiakmi
Ingrediencie:
- kôpor – 30 g
- maslo – 250 g
- cesnak – 3 strúčiky
- soľ korenie – podľa chuti
- rastlinný olej – 1 liter
- mleté kuracie mäso – 600 g
- vajcia – 3 ks.
- strúhanka – 200 g
- múka – 50 g
- zemiaky – 300 g
- smotana – 50 g
Príprava
- Najprv nakrájajte kôpor. Do misky ku kôpru pridajte 200 g masla, postrúhaný cesnak, korenie a dôkladne premiešajte.
- Hmotu položte na potravinovú fóliu a zabaľte ako na fotografii. Vložíme do mrazničky na 15 min.
- Šťavnaté kotlety na kyjevský spôsob: recept, ktorý sa vždy podaríVarenie kotlety na kyjevský spôsob (foto: záber z videa)
- Zemiaky ošúpeme a dáme variť. Na panvicu nalejte 1 liter oleja, aby sa zohrial. Rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Do mletého mäsa pridajte korenie a premiešajte. Namočte si ruky do vody a vytvorte 4 guľky z mletého mäsa. Mrazené maslo nakrájajte na malé kúsky.
- Maslo vložte do guľôčky mletého mäsa a vytvarujte placky. Namočíme ich najprv do múky, potom do rozšľahaného vajca a strúhanky. Krok s vajíčkom a strúhankou by sa mal zopakovať dvakrát.
- Potom ich opečieme na panvici do zlatista. Potom ich preložíme na plech vystlaný pergamenom na pečenie a vložíme na 10 minút do rúry.
- Uvarené zemiaky roztlačte a pridajte maslo a smotanu.
