Šťavnaté kotlety v kyjevskom štýle: recept, ktorý vždy uspeje

Chuť kotliet vás určite poteší

Kotleta na kyjevský spôsob je klasickým ukrajinským jedlom. Spája jemné mäso s bohatou maslovou chuťou a ľahko sa stane hlavným jedlom každého obeda alebo večere. Informuje o tom agentúra RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na kotlety na kyjevský spôsob so zemiakmi

Ingrediencie:

  • kôpor – 30 g
  • maslo – 250 g
  • cesnak – 3 strúčiky
  • soľ korenie – podľa chuti
  • rastlinný olej – 1 liter
  • mleté kuracie mäso – 600 g
  • vajcia – 3 ks.
  • strúhanka – 200 g
  • múka – 50 g
  • zemiaky – 300 g
  • smotana – 50 g

Príprava

  1. Najprv nakrájajte kôpor. Do misky ku kôpru pridajte 200 g masla, postrúhaný cesnak, korenie a dôkladne premiešajte.
  2. Hmotu položte na potravinovú fóliu a zabaľte ako na fotografii. Vložíme do mrazničky na 15 min.
  3. Šťavnaté kotlety na kyjevský spôsob: recept, ktorý sa vždy podaríVarenie kotlety na kyjevský spôsob (foto: záber z videa)
  4. Zemiaky ošúpeme a dáme variť. Na panvicu nalejte 1 liter oleja, aby sa zohrial. Rúru predhrejte na 180 stupňov.
  5. Do mletého mäsa pridajte korenie a premiešajte. Namočte si ruky do vody a vytvorte 4 guľky z mletého mäsa. Mrazené maslo nakrájajte na malé kúsky.
  6. Maslo vložte do guľôčky mletého mäsa a vytvarujte placky. Namočíme ich najprv do múky, potom do rozšľahaného vajca a strúhanky. Krok s vajíčkom a strúhankou by sa mal zopakovať dvakrát.
  7. Potom ich opečieme na panvici do zlatista. Potom ich preložíme na plech vystlaný pergamenom na pečenie a vložíme na 10 minút do rúry.
  8. Uvarené zemiaky roztlačte a pridajte maslo a smotanu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život