Foto: z otvorených zdrojov
Vyberte si kvalitný tavený syr, pretože zaručuje jemnú chuť a príjemnú štruktúru polievky.
Syrová polievka s taveným syrom a kuracím mäsom je jemný a chutný prvý chod, ktorý sa dá ľahko pripraviť aj vo všedný deň. Vďaka tavenému syru má krémovú chuť a príjemnú hustotu a opekanie mrkvy a cibule jej dodáva osobitnú chuť. Ako pripraviť prvé jedlo, prezradí RBC-Ukrajina s odvolaním sa na príspevok kuchárky Jane Lubowitzovej na Facebooku.
Recept
Ingrediencie:
- Kuracie stehná – 2 ks.
- Kvalitný tavený syr – 2 ks.
- Zemiaky – 4 ks.
- Mrkva – 1 ks
- Cibuľa – 1 ks.
- Slnečnicový olej – 50 ml
- Domáca strúhanka – 50 g (na podávanie)
- Soľ, čierne korenie, obľúbené korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu
Príprava
- Do hrnca (asi 3 litre) nalejte vodu, vložte kuracie stehná. Varte, kým sa mäso neuvarí, aby ste získali bohatý vývar. Mäso vyberte, nechajte vychladnúť a nakrájajte ho na stredne veľké kúsky.
- Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a pošlite ich variť do vývaru, kým nezmäknú. Medzitým si pripravíme panvicu: cibuľu nakrájame na malé kocky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu opečieme na slnečnicovom oleji do zlatista.
- Aby sa tavený syr ľahšie krájal a rýchlejšie rozpúšťal, vopred ho na 10 minút schladíme v mrazničke. Syr nakrájajte na malé kúsky. Syr pridajte do vývaru spolu s opečenou zeleninou a rozdrobeným kuracím mäsom.
- Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme obľúbené korenie. Polievku varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa tavený syr úplne nerozpustí a polievka získa jemnú krémovú konzistenciu.
- Hotovú syrovú polievku podávajte horúcu. Pred podávaním ju ozdobte čerstvými bylinkami (kôprom, petržlenovou vňaťou) a pridajte chrumkavú domácu strúhanku. To dodá pokrmu nielen chuť, ale aj atraktívny vzhľad.
Ako si pripraviť domáce krutóny
Bochník alebo chlieb nakrájajte na malé kocky, osoľte, pridajte suché bylinky a niekoľko kvapiek oleja. Zmiešame a sušíme v rúre pri 180 °C asi 10 minút alebo smažíme na suchej panvici za stáleho miešania.
