Syrová polievka s kuracím mäsom: neuveriteľne jemná a chutná ako v kaviarni

Foto: z otvorených zdrojov

Vyberte si kvalitný tavený syr, pretože zaručuje jemnú chuť a príjemnú štruktúru polievky.

Syrová polievka s taveným syrom a kuracím mäsom je jemný a chutný prvý chod, ktorý sa dá ľahko pripraviť aj vo všedný deň. Vďaka tavenému syru má krémovú chuť a príjemnú hustotu a opekanie mrkvy a cibule jej dodáva osobitnú chuť. Ako pripraviť prvé jedlo, prezradí RBC-Ukrajina s odvolaním sa na príspevok kuchárky Jane Lubowitzovej na Facebooku.

Recept

Ingrediencie:

  • Kuracie stehná – 2 ks.
  • Kvalitný tavený syr – 2 ks.
  • Zemiaky – 4 ks.
  • Mrkva – 1 ks
  • Cibuľa – 1 ks.
  • Slnečnicový olej – 50 ml
  • Domáca strúhanka – 50 g (na podávanie)
  • Soľ, čierne korenie, obľúbené korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu

Príprava

  1. Do hrnca (asi 3 litre) nalejte vodu, vložte kuracie stehná. Varte, kým sa mäso neuvarí, aby ste získali bohatý vývar. Mäso vyberte, nechajte vychladnúť a nakrájajte ho na stredne veľké kúsky.
  2. Zemiaky očistite, nakrájajte na malé kocky a pošlite ich variť do vývaru, kým nezmäknú. Medzitým si pripravíme panvicu: cibuľu nakrájame na malé kocky, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu opečieme na slnečnicovom oleji do zlatista.
  3. Aby sa tavený syr ľahšie krájal a rýchlejšie rozpúšťal, vopred ho na 10 minút schladíme v mrazničke. Syr nakrájajte na malé kúsky. Syr pridajte do vývaru spolu s opečenou zeleninou a rozdrobeným kuracím mäsom.
  4. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme obľúbené korenie. Polievku varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa tavený syr úplne nerozpustí a polievka získa jemnú krémovú konzistenciu.
  5. Hotovú syrovú polievku podávajte horúcu. Pred podávaním ju ozdobte čerstvými bylinkami (kôprom, petržlenovou vňaťou) a pridajte chrumkavú domácu strúhanku. To dodá pokrmu nielen chuť, ale aj atraktívny vzhľad.

Ako si pripraviť domáce krutóny

Bochník alebo chlieb nakrájajte na malé kocky, osoľte, pridajte suché bylinky a niekoľko kvapiek oleja. Zmiešame a sušíme v rúre pri 180 °C asi 10 minút alebo smažíme na suchej panvici za stáleho miešania.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život